torstai 4. toukokuuta 2017

Terveiset Sloveniasta!

Olen ollut opiskelijavaihdossa kohta kolme kuukautta ja ajattelin kertoa vähän kuulumisia ja miten asiat ovat sujuneet täällä Sloveniassa. 

Opiskelu

Reilun neljän kuukauden vaihdosta minulle kertyy opintopisteitä yhteensä 24. Kaksi kursseistani on maisteritason kursseja, joista saan 9 opintopistettä, ja yksi kurssi 6 opintopisteen undergraduate-kurssi. Opiskelu täällä on ollut paljon rennompaa kuin Suomessa. Meillä on täällä, kuten Suomessakin, kaksi jaksoa keväällä. Ensimmäisessä jaksossa minulla oli vain yksi kurssi, joten koulua oli vain kerran tai maksimissaan kaksi viikossa. Alkuosa vaihdosta meni siis suurimmaksi osaksi lomatunnelmissa. Nyt toisessa jaksossa minulla on kaksi kurssia, ja hommaa on vähän enemmän, mutta ei kuitenkaan läheskään niin paljon, kun Suomessa viime syksynä.

Opiskelu itsessään on aika samanlaista kuin TAMKissa, tunneilla osallistutaan paljon ja tehdään pieniä ryhmätöitä. Kotona tehtäväksi jää erilaisia projekteja joiden lopputulokset sitten esitellään muille.

Vapaa-aika

Vapaa-aika kuluu suurimmaksi osaksi ystävien kanssa kahvitellen ja aikaa viettäen, sekä salilla käyden. Koper on pieni kaupunki, joten välillä aika käy pitkäksi. Onneksi ollaan päästy matkustelemaan paljon Slovenian erinomaisen sijainnin vuoksi. Olen ollut tähän mennessä Roomassa, Venetsiassa, Triestessä, Korfulla, Ljubljanassa sekä muutamassa pikkukaupungissa Kroatiassa ja Sloveniassa. Vielä olisi tiedossa ainakin reissut Milanoon, Kroatiaan ja pariin paikkaan Sloveniassa.

Voin todellakin suositella vaihtoa kaikille, tämä avartaa niin paljon maailmankatsomusta ja kasvattaa ihmisenä. Olen saanut täältä niin paljon kokemuksia ja tutustunut ihaniin ihmisiin, että jo pelolla odotan päivää, kun pitää sanoa heippa ties kuinka pitkäksi aikaa näille ihmisille, joiden kanssa on puoli vuotta nähnyt päivittäin ja joista on tullut tietynlainen tukiverkko. Pitää muistaa, että vaihto ei ole pelkästään opiskelua varten, vaan myös hienoja kokemuksia ja uusia ihmissuhteita, joita voi sitten vanhana muistella!