torstai 11. toukokuuta 2017

Siirto-opiskelijanaMiksi hain siirtoa?

Nyt olen kolmannen vuoden opiskelijana, mutta Tampereella opiskelen vasta toista vuotta. Ensimmäisen vuoden suoritin Mikkelin ammattikorkeakoulussa. Viihdyin Mikkelissä ja koulu oli todella hyvä, mutta sijainti ei oikein miellyttänyt. Olen kotoisin Hämeenlinnasta ja sinne Mikkelistä on junalla noin kolmen tunnin matka, joten harvemmin ainakaan mitään päiväreissuja ei tullut sinne tehtyä. 

Tampere on paikka, minne tiesin, että tulevaisuudessa haluan asumaan ja työskentelemään, joten oli myös helpompaa, että suorittaisin opintonikin siellä. Opintoihin sisältyvän harjoittelun ja kesätöiden kautta on helpompi päästä Tampereen työpaikkoihin kiinni valmistumisen jälkeen.


Liiketalouden opiskelijioden haalarit MAMK

Siirtyvänä opiskelijana oleminen

Siirtyvinä opiskelijoina osallistuimme orientaatioviikoille aloittavien kanssa, sillä tarvitsimme opastuksen koulun käytäntöihin ja käytettyihin ohjelmistoihin/nettisivuihin. Pääsimme myös osallistumaan opiskelijatapahtumiin, jotka oli tarkoitettu uusille ykkösille, sillä luonnollisesti emme ensimmäisenä vuotena päässyt mukaan. Tällöin saimme siis tutustua myös aloittaviin opiskelijoihin, mikä mielestäni oli todella mukavaa. 

Tietysti helpompaa tutustumisen kannalta olisi aloittaa muiden luokkalaisten kanssa samaan aikaan, sillä nyt siirtyessä toiselle luokalle muut tunsivat jo toisensa ensimmäiseltä vuodelta. Kuitenkin siirto-opiskelijat laitettiin melkein kaikki samalle luokalle, joten meistä tuli oma kaveriporukkamme. Huomasi kyllä, että siirtyvät opiskelijat ja muu luokka ovat välillä tunneilla hieman omissa porukoissaan, mutta en koe sitä ongelmaksi ja kaikki ovat kuitenkin ottaneet siirtyvät opiskelijat hyvin mukaan.


Liiketalouden opiskelijioden haalarit TAMK

Hakemisen prosessi

Siirtohaku tapahtui niin, että kevään aikana määräaikaan mennessä täytin TAMKin nettisivuilla siirtohakemuslomakkeen. Hakemuksessa kysyttiin mm. perusteluja sille miksi haluaa hakea siirtoa toiseen kouluun. Oleellisinta kuitenkin hyväksynnän kannalta on opintojen edistyminen ajallaan, opintomenestys sekä se kuinka hyvin suoritetut kurssit pystytään hyväksi lukemaan. Opintojen eri koulujen välillä tulee siis sisällöllisesti vastata mahdollisimman paljon toisiaan.

Nyt kun olen TAMKiin päässyt ja opiskellut yli vuoden, niin olen kyllä todella tyytyväinen. TAMK on suosituimpia ammattikorkeakouluja ja on todella hienoa, että olen päässyt tänne opiskelemaan. Mikkelikin, kuten jo aikaisemmin mainitsin, on todella hyvä koulu, mutta loppujen lopuksi se oli vähän turhan kaunana.