tiistai 21. helmikuuta 2017

Fiilikset SalesUpistaSalesUp 2017 on nyt ohi ja on aika pistää pakettiin tapahtuman tärkeimmät opit, onnistumiset, haasteet ja yleiset tunnelmat. Kokonaisuutena myyntitapahtuma onnistui hyvin, kaikilla oli hyvä fiilis ja oppiyritykset saivat solmittua onnistuneita kauppoja. Kaikki firmat ylittivät myyntiodotuksensa ja kehuja valmentajilta tuli erityisesti ammattimaisesta toiminnasta, vaikka tilaisuudessa ei oikealla rahalla kauppaa tehtykään. Jokainen paikalla ollut oppilas myös varmasti oppi, mitä messujen järjestäminen käytännössä vaatii, sillä tunnelma tapahtumassa oli aivan oikeiden messujen tasolla. 

Yleisö avajaistilaisuudessa


SalesUp -tapahtuma aloitettiin klo 9.30 yhteisesti TAMKin juhlasalissa. Avajaiset juonsivat opiskelijat Anna ja Anssi, ja he kertoivat osallistujille tapahtuman kolme tavoitetta; pidetään hauskaa, verkostoidutaan ja tehdään kauppoja. Sen jälkeen olikin aika aloittaa ständitoiminta, myyntineuvottelut sekä firmaesitykset Y-kampuksen Stagella 
Jokainen oppiyritys oli tehnyt ständeistään oman näköisensä ja kilpailuja sekä aktiviteetteja oli monenlaisia. Monet olivat saaneet sponsoreiltaan aktiviteetteja ja palkintoja ständille kävijöitä viihdyttämään. Oppiyritys Econeeri OPY:n pisteellä oli muun muassa elefantti-maskotti, steppilauta ja heittopeli, sekä munkkeja osallistujille. Ei ihmekään, että opiskelijat äänestivät heidän ständinsä SalesUp -tapahtuman parhaaksi ständiksi. 

Econeerin elefantti-maskotti

Vihreä kädenpuristus-alue


 Vierailijoita tapahtumassa kävi tasaisesti koko päivän ajan ja erityisen iloisia oppiyritykset olivat siitä, että Savonian opiskelijat tulivat paikalle verkostoitumaan ja tutustumaan tapahtumaan. Myös monien eri alojen opiskelijat ja opettajat kävivät myös ostoksilla oppiyritysten ständeillä infopisteeltä saamiensa kirjekuorien kanssa. Vaikka oikeita kauppoja ei tehtykään, saivat opiskelijat kuulla palautetta ja mielipiteitä firmojensa ständipisteistä ja liiketoiminnastaan.  

Arriba!:n pisteellä lähtettiin terveisiä

VAATREn ständillä oli mahdollisuus voittaa ajelu kunnon kolmipyörällä!

Firmaesityksissä nähtiin mitä erilaisempia tapoja esitellä oma yritys yleisölle kiinnostavalla tavalla ja mahtuipa mukaan myös muutama yllätys. Räväkkä trialpyöräshow VAATRE OPY:n esityksen aikana vaikutti varmastikin siihen, että heidän firmaesityksensä sai kanssa opiskelijoilta parhaan arvosanan ja he voittivat firmesityspalkinnon 

VAATRE OPY vastaanottamassa firmaesityspalkintoaan

Flanelli esiintymässä


Päivä päätettiin yhdessä TAMKin juhlasalissa, jossa ensimmäisen yleisölle esiintyi Tamperelainen bändi Flanelli, joka soitti rauhallista ja leppoisaa musiikkiaan päättämään opiskelijoiden hektisen päivän. Vaikka energiatasot olivat jo vähissä, saivat sekä esiintyjä että palkintojen saajat raikuvat aplodit. Kiitos kaikille järjestäjille ja osallistujille mahtavasta päivästä myynnin parissa! Tästä on suunta vain ylöspäin kohti SalesUp 2018 tapahtumaa! 

Tapahtuman sponsorit