perjantai 2. joulukuuta 2016

InnoEvent Tampere 7.11-11.11.2016

InnoEvent Tampere on vuodesta 2013 asti Tampereen ammattikorkeakoululla järjestetty innovointitapahtuma. Aluksi eri alojen opiskelijat jaetaan monialaisiin tiimeihin ja viikon aikana he ratkaisevat yrityksiltä tulleita toimeksiantoja. Lopulta jokainen ryhmä esittelee ideansa kaikille avoimilla messuilla. Tuomaristo valitsee ideoista parhaat ja palkitsee tiimit päätösgaalassa.


Tiimit ja toimeksiannot
Osallistuin tämän vuoden InnoEventiin osana liiketalouden opintoja. Tänä vuonna toimeksiantoja oli 9 kappaletta ja mukana oli huima määrä eri alojen opiskelijoita. Toimeksiantajia olivat mm. Tampereen kaupunki, TAYS ja Pyroll. InnoEvent alkoi maanantai-aamuna ilmoittautumisella ja sen jälkeen avajaisohjelmalla juhlasalissa. Sen jälkeen siirryttiin tiimitiloihin, jossa tapasimme valmentajat ja tiimikaverit. Valmentajat kertoivat meille hieman viikon kulusta ja sen jälkeen oli vuorossa tiimiin tutustumista.  Lounaan jälkeen meille esiteltiin toimeksianto. Meidän toimeksiantajamme oli DS Smith ja case-tehtävänä oli Unelmien verkkokauppapakkaus. Saimme esittää kysymyksiä toimeksiantajan edustajalle tehtävään liittyen ja sen jälkeen alkoi ideointi!

Innovointia
Unelmien verkkokauppapakkaus herätti meissä monenlaisia ajatuksia ja ideoita. Tiesimme aika pian, millaisia ominaisuuksia siltä haluaisimme. Lopulta tiimini päätyi ideaan postitettavasta lahjakassista. Eli pakkaus olisi lahjakassin muotoinen, mutta tehty aaltopahvista. Tiistaina oli toimeksiantajan konsultointi ja silloin saimme esittää lisää kysymyksiä. Sen jälkeen pääsimme vielä viemään ideaa pidemmälle. Loppupäivästä esittelimme ideamme myös valmentajille.

Parin päivän ajan ideaa vielä kehitettiin ja torstaina lopulta viimeistelimme prototyypit ja saimme valmiiksi videon, jonka jokainen tiimi joutui ideastaan tekemään. Sitten aloimmekin valmistautua perjantain messuihin ja idean esittelyyn tuomareille.

Viikon päätös
Perjantaina oli hienoa päästä kiertelemään muiden messuständejä. Oli mukava nähdä, millaisia ideoita muut tiimit olivat saaneet samasta toimeksiannosta, sekä myös muista toimeksiannoista. Huomasi, että messuständeihin oli todella panostettu ja monet ideat olivat oikeasti toteuttamiskelpoisia.

Koko InnoEvent viikko päättyi perjantai-iltana Unionissa järjestettyyn gaalaan. Siellä palkittiin parhaat ideat ja tiimit. Oma tiimini ei voittanut, mutta olin silti tyytyväinen ideaamme.


Kuvassa esillä oma ratkaisumme unelmien verkkokauppapakkauksesta

Tiimityö
Mielestäni InnoEvent oli tiimityön kannalta hyvin opettavainen kokemus. Vieraiden ihmisten kanssa työskentely voi olla hyvin haastavaa, mutta mielestäni oman tiimini kanssa työskentely oli yllättävän helppoa. Tietysti alussa vieraiden ihmisten kanssa työskentely vaatii erilaista panostusta kuin tuttujen ihmisten kanssa. Tiimityö täytyy saada toimimaan jo ensimmäisenä päivänä, koska aikaa työskentelyyn on vain viikko. Huomasin, että kaikki tiimimme jäsenet olivat hyvällä asenteella mukana ja jokainen teki parhaansa.

InnoEvent antaa valmiuksia myös työelämään, koska erilaisia projekteja on nykyään paljon ja tiimityötä tarvitaan. Työnantajat arvostavat projektiosaamista ja täytyy olla valmis työskentelemään erilaisten ihmisten kanssa. Suosittelen kaikille InnoEventiin osallistumista!