maanantai 7. marraskuuta 2016

Feel Good, Feel Safe -hyvinvointi- ja turvallisuustapahtuma

Moikka!

Liiketalouden opiskelijoilla on  toisena vuonna Ammatilliset projektityöt -opintojakso, jossa opiskelijat tekevät erilaisia projekteja toimeksiantajille. Itse olin mukana tekemässä Feel Good, Feel Safe -messuja, jotka olivat TAMKin pääaulassa 31.10.-2.11. ja tässä tekstissä kerron tapahtuman järjestämisestä ja itse tapahtumasta. Olin järjestely- ja markkinointitiimeissä, joten kerron tapahtumasta näiden tiimien näkökulmasta. Muita tiimejä olivat kontaktointi-, kääntö-, tutkimus-, viestintä- ja oikolukutiimi.

Tapahtuman ideana on levittää tietoa hyvinvoinnista ja turvallisuudesta arjessa. Näytteilleasettajina on erilaisia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin liittyviä yrityksiä. Tapahtuma järjestettiin nyt kolmatta kertaa ja toista kertaa tällä nimellä. Ensimmäisellä kerralla tapahtuma kulki nimellä Hyvä Olo, Parempi Mieli -hyvinvointipäivät.

Tapahtuman virallinen tunnus

TAPAHTUMAN VALMISTELU

Koko projekti alkoi 7.9. pidetyllä alkupalaverilla. Siellä päätimme kuka mihinkin tiimiin menisi ja ketkä olisivat projektipäälliköt, sekä mietimme yhteisesti alustavia aikatauluja yms. Siitä alkoikin kova työ, jotta saisimme tapahtumaan näytteilleasettajia ja puhujia. Aikaa oli työn määrään nähden hyvin vähän, joten työn piti olla tehokasta ja hyvin organisoitua. Itse vastasin markkinointitiimissä mainosten ja käyntikorttien teosta pienen tiimin kanssa. Pidimme palavereja noin kerran viikossa, jotta pysyisimme kärryillä mitä on tehty ja mitä pitäisi vielä tehdä. Projektipäälliköillä oli suuri vastuu ja mielestäni he hoitivat työnsä erittäin hyvin.

Markkinointitiimi kävi myös promoamassa tapahtumaa ja levittelemässä mainoksia ympäri kampusta. Perustimme myös Instagram- ja Snapchat-tilit, koska somemarkkinointi on nykyään merkittävä markkinointikanava. Facebookissa tapahtumalla oli oma sivu, johon saimmekin mukavasti tykkäyksiä ja näkyvyyttä. Markkinointitiimi suunnitteli tapahtumalle oman haalarimerkin, jonka sai täyttämällä tutkimustiimin tekemän palautekyselyn.

Tapahtuman Instagram-tili
Haalarimerkit menivät kuin kuumille kiville
Järjestelytiimi hoiti kaikki käytännön järjestelyt, kuten sähköt ständeille, nettiyhteydet, kalusteet, ständikartan, parkkipaikat ständääjille yms. Ennen tapahtumaa järjestelytiimin jäsenet veivät kaikki ständit paikalleen ja jakoivat vielä viimeiset mainokset seinille.


TAPAHTUMA

Tapahtuma alkoi maanantaina kymmeneltä. Järjestelytiimi saapui aamulla seitsemältä koululle hoitamaan vielä viime hetken järjestelyt kuntoon. Ständit ja loput mainokset oli viety paikoilleen jo edeltävänä perjantai-iltana. Molempina päivinä kaikki kynnelle kykenevät olivat auttamassa tapahtumassa. Osa oli infossa ottamassa ständääjät ja puhujat vastaan, osa valokuvasi ja loput auttoivat yleisesti ja kiersivät ständejä.

Maanantaina tapahtumassa olivat puhumassa fitness-kisaaja Petra Palomäki, Vegaaniliiton Lotta Pelkonen, OP-Tampereen edustajat ja Sanna Hietamäki Kinnarpsilta. Ständeillä pystyi mm. mittaamaan verenpaineen, puristusvoiman ja kehonkoostumuksen. Myös elvytystä pääsi koittamaan sairaanhoitajien pisteellä.

OP-Tampere puhui vakuutuksista
Petra Palomäki kertoi kuinka hän on onnistunut yhdistämään fitness-kisaamisen kiireiseen elämäntyyliin ja aikaa vievään hevosharrastukseen
Tiistaina puhujina olivat Jani Purhonen KRISiltä, Esko Tirkkonen Unipoli Sportilta ja Krista Huhta-Aho Vincitiltä. Tiistaina oli myös GoGo:n vetämä taukojumppa sekä WFC Warriorsin itsepuolustusnäytös. Messutapahtuma loppui kahdelta, jonka jälkeen järjestelytiimi keräsi ständit pois.
GoGo-liikuntakeskus tarjosi virkistävän taukojumpan.
Puristusvoiman mittausta Hyvinvointiklinikan pisteellä
WFC Warriorsien Defendo-näytöksessä ei voimia säästelty. Kuvassa tehokas liike hyökkääjän taltuttamiseen.
Keskiviikkona tapahtuma jatkui ulkona. TAMKin etupihalle kurvasi palo- ja poliisiauto, joihin sai käydä tutustumassa.
Keskiviikkona pihalla sai myös koittaa sammuttaa pienen tulipalon
Kaiken kaikkiaan tapahtuma oli erittäin onnistunut, kävijöitä riitti ja sekä ständääjät, että projektiimiläiset olivat tyytyväisiä tapahtumaan. Loppuun vielä muutamia kuvia tapahtumapäivistä.
Melkein koko projektitiimi:)
Infon tytöt maanantaina
Sairaanhoitajien pisteellä sai koittaa miten elvytys sujuu
Iloiset messutytöt:)
Tapahtuman Facebook-sivuille
Kuvat: Ronja Vennonen ja Kaisa Ylitalo