torstai 12. toukokuuta 2016

Urheilua ja bisnestä

Urheilua ja bisnestä

Lähtö Tampereelta perjantaina, pelit lauantaina Oulussa ja sunnuntaina Rovaniemellä. Juna takaisin Tampereella maanantaiaamuna klo 5:46, ja tentti klo 8:15. Tätä se parhaimmillaan on, kun yhdistää toisen vuoden liiketalouden opinnot TAMKissa ja lentopallon mestaruusliigajoukkue Rantaperkiön Iskussa.

Opiskelun ja huippu-urheilun yhdistäminen vaatii paljon, mutta antaa vielä enemmän. Päivät ovat pitkiä ja välillä tuntuu, että vuorokauden tunnit eivät riitä kaikkeen. Kun aamulla lähtee ennen kahdeksaa aamureeneihin, on liikkeellä usein kellon ympäri. Kotioven avaa seuraavan kerran vasta iltakahdeksalta koulupäivän ja iltareenien jälkeen. Sitten kun tekee vielä ruokaa ja kertyneet koulutehtävät, onkin jo aika miettiä nukkumaan käymistä, jotta saman rumban jaksaa seuraavanakin päivänä. Vapaa-aikaa ei yksinkertaisesti jää, kun viikonloput vielä reissaa pelaamassa ympäri Suomea. Torstaisin, kun kaverit suuntaavat opiskelijabileisiin, itse tajuaa pukeneensa haalarit kahden vuoden aikana päälleen tasan kaksi kertaa.

Kuva: Pertti Flinck http://iskuvolley.kuvat.fi/kuvat/

Joukkuelajissa harjoitteluaikatauluihin ei voi itse vaikuttaa, ja jos reenit alkavat klo 16, on silloin oltava valmiina, vaikka viimeinen luento olisikin vielä käynnissä. Omalla kohdallani näiden yhdistäminen on onneksi sujunut ongelmitta - ennakoimalla ja asioista sopimalla pääsee pitkälle. Kun annetut tehtävät hoitaa aikataulussa, on opettajien kanssa ollut helppo sopia mahdollisista 
erityisjärjestelyistä.  Kaikki tämä vaatii omatoimisuutta, jotta opiskeluasiat tulee hoidettua.

Kuva: Pertti Flinck http://iskuvolley.kuvat.fi/kuvat/


Kun koulupäivän jälkeen istuu bussissa matkalla harjoituksiin ja miettii illalla odottavia koulutehtäviä, käy välillä mielessä onko tässä mitään järkeä. Ei kuitenkaan tarvitse päästä kuin pukukoppiin asti, unohtaakseen kaiken opiskelustressin, ja muistaakseen taas miksi tätä tekee. Ei voi olla ilmankaan. Olen pelannut lentopalloa 16 vuotta ja saanut lajilta äärettömästi niin urheilullisesti kuin muunkin elämän kannalta. Urheilu opettaa toimimaan erilaisten ihmisten kanssa ja ymmärtämään erilaisia näkökulmia asioihin. Kun on tottunut tekemään töitä tavoitteiden saavuttamiseksi, on myös oppinut työmoraalin tärkeyden. Asiat haluaa hoitaa hyvin loppuun asti niin kentällä kuin opiskeluissakin.