perjantai 13. toukokuuta 2016

KV-vaihto: omia kokemuksia

Yhden lukukauden mittainen opiskelijavaihto Pariisissa on tulossa pian päätökseensä. Kulunut kevät on ollut yksi mielenkiintoisimmista ja parhaista elämässäni, ja parin viikon päästä painavien matkalaukkujen lisäksi, tuon Suomeen mukanani paljon uusia kokemuksia ja muistoja.


Kuva 1. Pariisilaiskahvila
Kuva 2. Näkymiä Pont au Change-sillalta

Vaihtokohteena Pariisi on todella ihana kaupunki ja täynnä mahdollisuuksia nähdä sekä kokea. Kaupunki on täynnä elämää, kulttuuria ja paljon nähtävää ja mikä parasta, monilta osin opiskelijaystävälliseen hintaan. Esimerkiksi iso osa museoista ja nähtävyyksistä on ilmaisia alle 25-vuotiaalle EU-kansalaiselle. Vaihtokohteen valintaan vaikutti suuresti mielenkiintoni ranskankielen oppimiseen. Kohdekouluni, Paris School of Businessin kurssitarjonta tuki haluani opiskella ranskaa, sillä tarjolla oli myös ranskankursseja.
Kielten opiskelun lisäksi opintoihini kuului kursseja joiden aihealueena oli kansainvälisen yrityksen markkinointi, luksusbrändien brändäys ja e-business. 


Kuva 3. Näkymiä Louvrelta Jardin des Tuileriesiin päin
Kuva 4. Kauniita pariisilaistaloja 5. kaupunginosassa


Kuva 5. Kotikulmilla Pariisissa
Kuva 6. Musee d'Orsay

Pariisin keskeisen sijainnin vuoksi, vaihto-opiskelujakson aikana minulla on ollut mahdollisuus matkustaa myös muihin maihin. Kevään aikana pääsin matkustamaan Milanoon, Amsterdamiin, Lontooseen ja Marrakechiin. Kansainvälistyvässä maailmassa uusiin kulttuuriympäristöihin tutustuminen on äärettömän tärkeää ja sen kautta oppii paljon.

Opiskelijavaihto on usein ensimmäinen mahdollisuus viettää pidempi jakso ulkomailla ja asua uudessa maassa. Vaikka opiskelu ulkomailla, asunnon löytäminen uudesta kaupungista ja muiden käytännön järjestelyiden tekeminen saattaa vaikuttaa aluksi mahdottomalta, uusi arki uudessa maassa tulee nopeasti tutuksi. Kun ympärille löytää uusia ystäviä, usein muiden vaihto-opiskelijoiden joukosta, kaupunki tulee tutuksi ja ruokakaupasta löytää uusia suosikkeja, tuntuu opiskelijaelämän erilainen jakso hyvin mieleiseltä. Seuraava haaste onkin palata takaisin kotisuomeen, mutta se onkin toinen juttu. Pariisin opiskelijavaihto on ollut yksi elämäni parhaista vaiheista, jota voin muistella hymysuin.

Ja muille Pariisin-vaihtoa pohtiville haluan lainata Audrey Hepburnin sanoja: 
"Paris is always a good idea".


Kuva 7. Näkymät Pariisin ylle Riemukaaren näköalaterassilta

Kirjoittanut Maria Dejanova
Kuvat (c) Maria Dejanova