tiistai 3. toukokuuta 2016

Kevät taittuu, valo voittaa!

Ensimmäisen lukuvuoden yksi mieleenpainuvimmista tapahtumista on opiskelijoiden loppunäyttö. Tavoitteena on tuottaa iloa hyväntekeväisyyden ja yhteiskuntavastuun teemoilla. Vuosi vuoden jälkeen ei voi muuta kuin ihailla, miten innovatiivisia he ovat suunnitellessaan, mitä tehdään ja miten toteutetaan. Moni ylittää itsensä ja tekee sellaista, mihin ei olisi pystynyt ennen opintojen alkua. Vuosi on tehnyt tehtävänsä!


Opiskelijatiimit ovat hankkineet toimeksiantajan julkiselta tai kolmannelta sektorilta ja toteuttavat heille jonkun tempauksen, kampanjan tai tapahtuman.  Tavoitteena on näyttää ja soveltaa tiimien liiketaloudellista osaamista ja samalla tukea toimeksiantajan toimintaa.
Huovarin päiväkodin Pikkuvappu – tapahtuma 27.4. oppiyritys Smarticin toteuttamana. Liiketalouden opiskelijat taisivat nauttia päivästä yhtä paljon kuin päiväkodin esikoululaiset. Kuvan otti Taina Matis.

Loppunäytöt toteutettiin huhtikuun kahtena viimeisenä viikkona. Opiskelijatiimit toteuttivat monenlaisia tapahtumia niin sisä- kuin ulkotiloissa. Linnunpönttöjä rakennettiin Keskustorilla, eskarilaiset pelasivat pallopelejä ja muistisairaiden kanssa katseltiin valokuvia ja kuunneltiin musiikkia. Kohderyhmät vaihtelivat elinkaaren eri vaiheissa. Vaikutti siltä, että niin isot kuin pienemmät osallistujat nauttivat opiskelijoiden toteuttamista asioista. Toimeksiantajilta tuli erittäin hyvää palautetta.

Koko vuoden opinnot päättyivät toukokuun alussa näiden näyttöjen esityksiin. Huikeita tapahtumia! Tästä on opiskelijoiden mukava siirtyä kesälomille.

Tässä opiskelijatiimit ja mukana olleet toimeksiantajat:
MRKD Oy
Tampereen Rudolf Steiner -koulu
Into-Toimistot Oy
Ipanalan päiväkoti
Data Sharks Oy
Tammelan palvelukeskus
Lahjaliiga Oy
Pappilanpuiston päiväkeskus
Wire Up Oy
Tampereen voimistelijat ry
5/5 Työvaatteet Oy
Tammenlehväkeskus
Kliffa Oy
Tays Lastenosasto L06
KykyExpo Oy
Icehearts ry
Ecorele Oy
Mannerheimin lastensuojeluliitto, Tampere
Likotec Oy
Hope ry
ToimistoKäpy Oy
Mummon kammari, Tampereen kansalliset seniorit
Sisäsiistit Oy
Leinolan koulu & harrastava iltapäivätoiminta
LYST Oy
Suomen Luonnonsuojeluliitto
Fleco Oy
Tays, lastentautien poliklinikka
Giftery Oy
Tampereen vanhuspalveluyhdistys ry
Smartic Oy
Huovarin päiväkoti

Kirjoittaja Taina Matis, Liiketalouden 1. vuoden vastuuvalmentaja