keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Opiskelijaelämä ei ole pelkkää pänttäämistä

Opiskeluaikana voi välillä tuntua siltä, että päivät täyttyvät vain koulujutuista, eikä nollaaminen tunnu onnistuvan millään. Tähän hätään vastaavat monen rakastamat opiskelijabileet, joita järjestetään tiuhaan tahtiin mitä hulvattomammilla teemoilla. Pään tyhjentämisen lisäksi opiskelijabileet ja muut opiskelijoille suunnatut vapaa-ajan tapahtumat ovat varsinkin opintojen alkuvaiheessa hyviä keinoja saada uusia kavereita ja oppia tuntemaan omia kurssitovereita.

Tampereella opiskelijabileiden mainetta pidetään hyvin yllä lukuisten eri tapahtumien merkeissä. Vuoden suurin opiskelijatapahtuma on varmasti monelle tuttu Hämeenkadun Appro, jossa kuljetaan kaupungin tuttujen ja vähän tuntemattomampienkin baarien läpi leimoja keräillen. Tuhansia opiskelijoita joka syksy houkutteleva Appro on monelle jokavuotinen perinne, jota ei voi jättää väliin.Syksyisin on muutenkin paljon menoa ja meininkiä. Ensimmäisen vuoden tradenomeille järjestetään oman ainejärjestön eli TTO:n toimesta esimerkiksi Hämmästyttävä ralli sekä Tradenomikastajaiset, joissa pääsee todella tutustumaan uusiin luokkatovereihinsa erilaisia rasteja suorittamalla. Yhteishengen nostattamiselta ei voi välttyä!

Syksyn alkupläjäyksen jälkeen vuoden varrella on myös kuukausittain järjestettäviä opiskelijabileitä. Esimerkiksi TTO:n, PIRATE:n ja TIRO:n järjestämät PISTOT ovat erittäin suosittuja tapahtumia, joissa on aina erilainen teema. Tasaisin väliajoin järjestetään myös muun muassa Haalaribileet ja Kolmiot, joten joka kuukaudelle saa varmasti juhlintaa mielensä mukaan. Poikkitieteelliset opiskelijabileet ovat myös erinomainen keino tutustua muiden alojen opiskelijoihin.


Erilaisia yksittäistapahtumia riittää myös jokaiseen makuun. TTO järjestää muun muassa Hervannan Humala Hyppely –rastikierroksen nimensä mukaisesti Hervannassa, jonka varrella kokeneinkin Hervannan kävijä pääsee näkemään kyseisen kaupunginosan aivan uudessa valossa. Hervannan Humala Hyppelyn lisäksi vuoden aikana on tarjolla myös muun muassa syksyisin järjestettävää baarikierrosta eli Bubirundia, lukuvuoden alkamista juhlistavaa Alkumetriä, Appro-teemalla kulkevaa Pikkuapproa, TTO:n jo legendaariseksi muodostunutta Soppasaunaa sekä lukuvuoden päättävää Loppumetriä.


Kaikkia opiskelijatapahtumia silmällä pitäen kannattaa silloin tällöin vilkuilla koulun ilmoitustauluja sekä eri juhlien ja tapahtumien Facebook-sivuja, joilla kerrotaan ajankohtaista tietoa tulevista pirskeistä. Sosiaaliset tapahtumat ovat mainio keino esimerkiksi solmia uusia kaveruussuhteita yllättävienkin ihmisten kanssa, tavata muiden alojen opiskelijoita sekä tehdä Tamperetta tutuksi.