keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Mikä ihmeen ainejärjestö?

Opiskelijaelämässä voi välillä mennä sormi suuhun tai aika käydä pitkäksi. Näissä tapauksissa TAMKin liiketalouden opiskelijan apuna on liiketalouden, International Businesin ja tietojenkäsittelyn opiskelijoiden ainejärjestö TTO ry eli Tampereen Tradenomiopiskelijat. Ainejärjestön tehtävänä on toimia opiskelijoiden edunvalvojana, auttaa ongelmatilanteissa ja ajaa opiskelijoiden asemaa.

TTO toimii valtakunnallisen Tradenomiopiskelijaliitto TROL ry:n jäsenliittona, ja se muun muassa osallistuu erilaisiin TROLin tapahtumiin ja koulutuksiin. Ainejärjestön päätarkoituksena on siis valvoa tradenomiopiskelijoiden etua ja edustaa TAMKin tradenomiopiskelijoita valtakunnallisella tasolla.Täysin opiskelijoiden ylläpitämä TTO pitää huolen koulutus- ja sosiaalipoliittisten asioiden lisäksi myös opiskelijoiden viihdyttämisestä. Ainejärjestö järjestää lukukauden aikana lukuisia erilaisia tapahtumia, jonne voi tulla karistelemaan pölyjä oppikirjojen pänttäämisen jälkeen. TTO esimerkiksi järjestää yhdessä insinööriopiskelijoiden TIRO ry:n ja hoito-alan opiskelijoiden PIRATE ry:n kanssa PISTOT-opiskelijabileitä.

TTO:lla on myös täysin omia tapahtumia aina syksyllä järjestettävästä Hämmästyttävästä rallista Hervannan Humalahyppelyyn ja Soppasaunaan. Juhlien lisäksi ainejärjestö järjestää yhteisiä sauna-iltoja sekä muuta yhdessäoloa. Kansainvälisyydestäkin pidetään huolta, sillä Tampereen Tradenomiopiskelijat toteuttavat opiskelijoille erittäin suosittuja ulkomaanekskursioita kotimaisten reissujen lisäksi. TTO:n ekskursioilla on käyty tutustumassa paikalliseen liiketoimintakulttuuriin muun muassa Prahassa, Budapestissä ja ensi keväänä Berliinissä.

Vuonna 2015 TTO teki ekskursion Prahaan

  
Oma ainejärjestö on siis opiskelijalle ehdottomasti hyödyllinen voimavara. TTO:n jäsenmaksun maksaneet saavat muun muassa haalarit, alennuksia erilaisiin tapahtumiin, osallistumisoikeuden erilaisille luennoille ja ekskursioille sekä TROL ry:n puolesta tulevia etuja, kuten esimerkiksi palkkaneuvontaa, työsuhdelakimiesten neuvontapalveluita, Tradenomi-lehden sekä yleistä edunvalvontaa työelämäkysymyksissä ja koulutuspolitiikassa.


Lisätietoa TTO:sta saa kätevästi ainejärjestön omilta verkkosivuilta. Instagramissa TTO vaikuttaa nimellä @tto_ry. Näiden kanavien lisäksi TTO näkyy Facebookissa (Tampereen Tradenomiopiskelijat TTO ry) ja Twitterissä (@tto_ry).