maanantai 30. marraskuuta 2015

Teemaseminaarin järjestäminen osana opintoja

Tänään TAMKin Pääkampuksen isossa juhlasalissa järjestettiin liiketalouden teemaseminaari Yrittäjyys äänessä. Vierailevina puhujina tapahtumassa olivat valtiovarainministeri Alexander Stubb, kansanedustaja Sofia Vikman ja juontaja-yrittäjä Elina Ruuskanen. Seminaarin järjestivät joukko liiketalouden 2. vuoden opiskelijoita osana Hyvät työelämävalmiudet 2 -opintojaksoa.


Teemaseminaarin järjestäminen

Olin ensimmäistä kertaa mukana järjestämässä seminaaria, ja päädyin vielä markkinointitiimin projektipäälliköksi. Luokastamme muodostettiin vielä kaksi muuta tiimiä, joista toinen vastasi käytännön järjestelyistä ja toinen esiintyjien hankinnasta. Lähes kolmenkymmenen hengen kokoonpanolla tapahtuman järjestäminen oli haastavaa jo sen takia, että näin suurta joukkoa oli lähes mahdotonta saada samaan aikaan paikalle. Kurssin puitteissa olevien muutaman tapaamisen lisäksi yhteydenpito hoidettiinkin nykyaikaisesti Facebookin ja WhatsApp:in kautta.

Projektinhallinnan opit tulivat käyttöön suuren joukon myötä, ja työtehtävät jaettiin kaikille mahdollisimman tasaisesti, niin muiden kurssien ohella työtaakka ei kasvanut liian suureksi. Markkinointitiimissä kartoitimme mahdolliset väylät tapahtuman markkinoimiseen. Pääosassa olivat TAMKin sisällä olevat tiedotusväylät, koska pääasiallinen kohderyhmä tapahtumalle oli juurikin koulun opiskelijat, opettajat ja henkilökunta. 

Tiedotteet tapahtumasta lähetettiin julkaistavaksi niin Tamko Topicsissa, intrassa kuin sähköpostilistoilla. Lisäksi tapahtumalle perustettiin omat sivut Facebook:iin. TAMKin viestinnän kautta lähetettiin myös lehdistötiedote paikalliselle medialle julkaistavaksi. Viikkoa ennen tapahtumaa mainostimme seminaaria Kuntokadun pääaulassa ständillä, jolloin tapahtumamainos alkoi pyöriä myös käytävien monitoreissa.


Seminaaripäivä

Viimeiset valmistelut sujuivat aikataulussa ja saliin saapunut kuulijajoukko yllätti iloisesti runsaudellaan. Tiesimme, että osalle liiketalouden opiskelijoita seminaarimme oli pakollinen osa opintoja, mutta toivoimme mukaan paljon muitakin kuulijoita.

Sofia Vikman

Jokainen kolmesta puhujasta otti oman näkökulman yrittäjyyteen ja itsensä markkinointiin, joten uskon että seminaarissa oli jokaiselle kuulijalle jotain mielenkiintoista asiaa.  Sofia Vikmanin mukaan paras tapa markkinoida itseään ja tuoda osaamistaan esille on näyttää se käytännön teoilla.


Elina Ruuskanen

Elina Ruuskanen on entinen TAMKin opiskelija ja ProAkatemialainen. Hänelle on kertynyt kokemusta yrittäjyydestä jo monesta yrityksestä, ja uusi idea on jälleen hautumassa.


Alexander Stubb

Alexander Stubb ei juuri esittelyjä kaipaa. Oman puheenvuoron sijaan hän antoi yleisölle heti vapaat kädet kysymyksiin, jotka vaihtelivat politiikasta opintojen tukemiseen edelleen yrittäjyyteen.


Fiilikset seminaarin jälkeen

Ensin seminaarin järjestäminen tuntui todella suurelta jutulta, varsinkin kaikkien muiden samaan aikaan työllistävien kurssitöiden kanssa, mutta suurella joukolla yhteistyössä tapahtuma onnistui hienosti. Seminaaripäivänä ei tullut vastaankäymisiä ja pysyimme hyvin suunnitellussa aikataulussa.

Ehdoton kohokohta oli monilukuinen yleisö: seminaaria tuli kuuntelemaan 400-500 henkeä, joka oli liiketalouden teemaseminaarien ennätys. Mahtava kokemus kaikenkaikkiaan, näinkin suuren tapahtuman järjestämisestä selvittiin hienosti.

Suuri kiitos koko seminaariporukalle ja tietenkin esiintyjille!