lauantai 7. marraskuuta 2015

InnoEvent Tampere - tiivis viikko innovointia

InnoEvent Tampere on vuodesta 2013 lähtien TAMKilla järjestetty innovointitapahtuma, jossa yhden viikon aikana joukko opiskelijoita tuottaa uusia ideoita valmiiksi annettujen toimeksiantojen pohjalta. Tänä vuonna InnoEvent järjestettiin 3. kerran ja sen teemoja olivat Bio Hub ja Healt Care. 


Toimeksiannot ja tiimi


Tänä vuonna tapahtumaan osallistui reilu 500 opiskelijaa ja toimeksiantojakin oli huimat 12. Maanantaiaamuna ilmoittautumistiskeillä kävi kova hulina, ja avajaistapahtumassa suuressa juhlasalissa ei juuri tyhjää paikkaa yleisön joukosta löytynyt. Aamu-uniset heräteltiin lempeästi Jazz with Jarno:n pehmeillä soundeilla. 


Jazz with Jarno esiintymässä.


Päivä jatkui omien valmentajien kanssa tapaamisella, jossa tutustuimme omiin tiimiläisiin erilaisten hauskojen leikkien avulla. Tässä vaiheessa into oli jo kova päästä työstämään omaa casea, mutta siihen pääsimme pureutumaan vasta iltapäivällä tavattuamme toimeksiantajamme. 

Oma tiimini sai Ikaalisten kaupungilta aiheeksi poikkihallinnollisen yhteistyön tehostamisen liikunnallisen elämäntavan edistämisessä. Vähemmän konkreettinen aihe sai ensin pään pyörälle, mutta monialaisen tiimin avulla pääsimme nopeasti tunnelmaan innovoinnissa. Päivän päätteeksi meillä oli jo yksi idea yli muiden, jonka kehittämistä jatkettiin seuraavana päivänä.


Tapahtumaan osallistuvat saivat pinkit rannekkeet.


Tiimin työskentelytahti yllätti, ja kun ohjelmassa oli tilaisuus esittää toimeksiantajille tarkentavia kysymyksiä, pidimme heille jo pienimuotoisen pitchauksen ideastamme. Selkeä päämäärä auttoi paljon, ja kun työskentely sujui loistavasti, oli vastuualueet helppo jakaa tiimin kesken. Päivät kuluivat huimaa vauhtia ja torstai-iltapäivänä tiimitilan siivoaminen tapahtui haikein mielin. Olihan tästä pienestä kokoushuoneesta viikon kuluessa rakentunut jo oma paikka. Yllätyin kuinka nopeasti ihan uusista tuttavuuksista nivoutui todella toimiva tiimi, jossa kaikki ottivat osaa tekemiseen ja ryhmähenki oli mahtava.
Osallistujan näkökulma


Osallistuin ensimmäistä kertaa tällaiseen pitkäjänteiseen tapahtumaan ja täytyy sanoa, että olin aluksi hyvin epäluuloinen. Ennen toimeksiantoja olin mukana sillä mielellä, että InnoEvent:iin on pakko osallistua ja yritetään nyt jaksaa jotenkin tämä viikko. Kun pääsimme työstämään aihetta, tiimimme alkoi todella syttyä ja kaikki olivat innokkaina mukana. Vielä kun saimme paljon kannustusta toimeksiantajilta, päämäärät muuttuivat heittämällä voittoa tavoittelevaksi.


Gaala alkamassa.


InnoEvent-viikko huipentui perjantai-iltana järjestettyyn Gaalaan, jossa ehdokkaat esiteltiin kuin Oscar-gaalassa konsanaan. Yleisö oli ilahduttavasti mukana ja kaikki saivat raikuvat aplodit. Oma tiimini Area 43 pokkasi Ikaalisten kaupungin (Case 8) voiton, joka nosti juhlatunnelman kattoon.


Rich Lyon valloitti yleisönsä.


Tiimien muodostuminen eri alaa opiskelevista oli todella toimiva konsepti, ja varmasti paransi omia taitojani toimia poikkitieteellisessa yhteistyössä työelämässäkin. Tähän mennessä kouluprojektit oli toteutettu lähes aina liiketalouden opiskelijoiden kesken. Työskentelyn lomassa oli mukava kuulla minkälaisia oppimiskokemuksia muilla tiimiläisillä on ollut ja miten ne eroavat omasta alasta.