tiistai 10. marraskuuta 2015

InnoEvent -messut

InnoEvent -viikko huipentui perjantaina järjestettyihin messuihin. Messuständejä oli eripuolilla koulua mm. Y-kampuksella. Ständien materiaalit valmistettiin torstaina. Messuständien piti olla valmiina viimeistään perjantaina kello 9.30. Kello 10 alkoi tapahtumaan, sillä silloin käynnistyivät ensimmäiset pitchaukset. Pitchauksessa oma idea esitettiin tuomaristolle videon sekä lyhyen markkinointipuheen avulla. Oman idean esittämiseen oli aikaa 5 minuuttia. Oli haastavaa vakuuttaa tuomaristo lyhyessä ajassa. Tuomaristolla oli myös mahdollisuus kysyä tarkentavia kysymyksiä innovaatiosta. Pitchaus kesti kaiken kaikkiaan 15 minuuttia.
Sepelvaltimo -tiimin ständi valmisteluja

Pitchaukset loppuivat kello 12, jonka jälkeen messut olivat avoinna kello 14 asti kaikille.  Messuilla oli päivän mittaan paljon kävijöitä. Oli hieno huomata kuinka paljon vaivaa tiimit olivat nähneet messupäivää varten. Ständit olivat hienosti koristeltu ja visuaalisesti näyttäviä. Osalla tiimeistä oli ständeillään tarjolla pientä naposteltavaan ja juotavaa. Osa oli vienyt mainostamisen astetta korkeammalle, tekemällä mainosflyereitä. Moni ryhmä oli hankkinut tv:n ständilleen, jotta video näkyisi paremmin.
Innokaalien ständillä oli tarjolla Soda Stream vichy-vettä
Uupaja ryhmä oli tuonut ständilleen television havainnollistaakseen älytaulunsa toimintaa

Ideat InnoEventissä olivat hyvin kekseliäitä. Varmasti jokaiselle toimeksiantajalle löytyi uusia ratkaisuja, joita ei ole vielä mietitty. Moni ryhmä oli sopinut yhteisen pukeutumislinjan messupäivälle ständin mukaan. Messuilla kiertäessä havaitsimme pukeutumisen tuovan ammattimaista olemusta. Ammattimaista olemusta myös lisäsi esittelijöiden ottaa kontaktia messukävijöihin itsevarmasti.
RyhmäOnnen ständillä oli tunteita herättäviä kuvia raskausajasta sekä vastasyntyneestä
Pulssi –ryhmän ständistä, jossa oli käytetty tunteita herättäviä hashtageja

Bio Hubin puolella oli viety ideat todella pitkälle, ja tehty jopa prototyyppi havainnollistamaan miten paperikonetta voitaisiin hyödyntää. 
Prototyyppi Bio Hub toimeksiannon puolelta

Messut olivat hyvää harjoittelua työelämän esiintymistä ja myyntityötä varten. Tulevaisuutta ajatellen messujen ständin järjestäminen opetti aikataulutusta, työnjakoa ja kärsivällisyyttä. Messut kokosivat InnoEvent viikon, kun ryhmät saivat esitellä oman ideansa muille ryhmille. Oli tärkeää, että idea esitettiin jossain vaiheessa, että vaivannäkö ei tuntunut turhalta.

Kirjoittajat: Stella Hartikainen, Katja Metsäkylä ja Erika Hellsten