perjantai 13. joulukuuta 2013

Tehtävänanto: järjestäkää seminaari

Tänä vuonna ryhmämme sai kiistanalaisen kunnian olla ensimmäinen järjestäjä HTEV2-seminaarille. Aikaa oli vain pari kuukautta, joten vauhtia oli pidettävä yllä. Tiimimme kuului 26 opiskelijaa, joista projektipäälliköiksi valikoituivat, osin pakosta, osin toiveesta, Päivi Hämäläinen ja Tiia Hietikko. Seminaarin työnimenä oli koko ryhmän tunnelmaa hyvin kuvastava ”pitikö tääkin tähän väliin tunkea”. Välittämättä ajan puutteesta ja lamaannuttavasta syyskaamoksesta saimme homman pyörimään eteenpäin ajatuksena tehdä seminaari, jossa haluaisi itse olla osallisena.


Juhlasali täyttyi innokkaista kuuntelijoista


Ideaa oli mietitty porukalla jo aikaisemmin. Nopeasti päädyimme kuningasideaan eli aiheeksi valikoitui fyysisen kunnon merkitys työssä jaksamisessa. Idea laajentui matkan varrella kattamaan henkisen kunnon ja nimeksi muuttui ”Stay Strong, Work Long”. Ajatuksena oli hankkia sponsorirahoituksen avulla esim. Jutta Gustafsberg puhumaan. Otimme tavoitteeksi hankkia niin paljon rahaa kuin mahdollista ja katsoa myöhemmin, mihin se riittää. Tässä vaiheessa aivan pennittöminä tiedustelimme Jutan ja muutaman muun puhujan hintaa ja saatavuutta. Ryhmän sisällä jaoimme erilaisia työtehtäviä kiinnostuskohteiden perusteella ja niin, että kaikkien piti ottaa yhteyttä ainakin yhteen sponsoriehdokkaaseen.

Melko monta ei-vastausta tuli eteen. Onneksi ja erittäin kiitollisina saimme myös kyllä-vastauksia: Super-liitto, Varma ja Y-kampus lähtivät tukemaan meitä rahallisella avustuksella. Tämän lisäksi saimme tuotelahjoituksia ja lahjakortteja arvontaan seuraavilta yrityksiltä: K-market Ruotula, Olvi, Func Food Finland, Footbalance, Intersport Koskikeskus ja Scandinavian Outdoor. Tämän lisäksi Terveystalo sponsoroi meille ”superfysioterapeutin” Maaret Myllyksen puhumaan ja Kipinätehtaan Miia Pirinen tuli jakamaan kipinöitään meille.


Miia Pirinen kipinöi


Suuret kiitokset kaikille sponsoreille ja puhujille! On hienoa, että yritykset auttavat opiskelijoita tällaisten tapahtumien järjestämisessä ja mahdollistavat uusien kokemusten saamisessa. Jo itse sponsoreiden hankinta toimi melkoisena myyntityön harjoitteluna ja opimme siitä paljon!

Ryhmällämme ei ennestään ollut kokemusta seminaarin järjestämisestä, joten jouduimme miettimään monet asiat alusta asti. Eniten töitä teetti erilaisten kirjallisten ja visuaalisten materiaaleiden tuottaminen. Onneksi meitä oli koossa hyvin monialainen joukko, josta osaamista löytyi. Introvideon teossa auttoi ryhmän ulkopuolelta Aleksi Aalto Vaino productions ja lehdistötiedotteen kirjoittamisessa avusti Jenna Hristov.


Scandinavian Outdoor-muotinäytös esitteli talven kuuminta ulkoilumuotia

Meillä oli kerran viikossa kokous seminaarin tiimoilta. Lisäksi kommunikoimme jatkuvasti sosiaalisessa mediassa keskenämme. Koska 26 henkilöä on iso tiimiksi, oli tiedottaminen ja kommunikointi välillä haastavaa. Onnistuimme pitämään tunnelman rentona ja seminaaria edeltävällä viikolla ollut Innoevent Tamkissa ei onnistunut liikaa sotkemaan järjestelyjämme. Markkinoinnin kanssa tuli hieman kiire viime tingassa varmistuneen aikataulun vuoksi, mutta saimme hienosti yli 250 osallistujaa paikalle.

Itse seminaaripäivänä oli tohina päällä. Mitään viimehetken ”major”- tason yllätystä ei onneksi tullut. Seminaarin aloitti Miia Pirinen, joka loi luovan ja innostavan tunnelman saliin. Hän sai kaikki miettimään omaa elämää, sen sisältöä ja niitä asioita, jotka vievät ihmistä eteenpäin. Miian jälkeen oli aika kuunnella Maaret Myllystä, joka toi hienosti esiin istumatyön ongelmakohdat: etenkin sen miten jokainen voi pelkästään tiedostamalla istuma-asentonsa estää monia fyysisiä ongelmia tulevaisuudessa. Lisää jumppaa tunneille, opettajat!

Lopuksi oli Jutta Gustafsbergin vuoro. Jutta kertoi hyvässä kokonaisuudessa liikunnan ja ravinnon merkityksestä jaksamiseen. Hän painotti kuinka ajan varaaminen liikunnalle ja epäterveellisistä asioista kieltäytyminen ovat oikeastaan opittavia asioita. Jokainen meistä voi ”kouluttaa” mieltään oikeaan suuntaan ja ajan kanssa oppia muuttamaan elintapansa terveellisiksi.  

Koko seminaarin järjestämiseen mennyt aika oli melko tiivistä. Onneksi ryhmä toimi hyvin yhdessä ja kaikilla oli seminaaripäivänä aikaan nauttia työn hedelmistä ja kuunnella loistavia esityksiä.

Tämän artikkelin laati, toteutti ja kirjoitti rakkaudella,

12likoR2-ryhmä


Hakusanat: Liiketalous Seminaari Projekti Opiskelu Hyvinvointi Jaksaminen