torstai 21. marraskuuta 2013

TAMKille projektijohtamisen SM-hopeaa!

Tampereen ammattikorkeakoulun liiketalouden opiskelijat Outi Lehtonen, Peppi Lehmussaari ja Paula Manninen voittivat hopeaa vuoden 2013Projektijohtamisen SM-kisoissa. Kisan järjesti YC Finland yhdessäProject Management Association Finlandin kanssa.

Outi Lehtonen, Peppi Lehmussaari ja Paula Manninen

Tänä vuonna kisaan haki ja osallistui 146 opiskelijaa. Kuusi parasta tiimiä taisteli mestaruudesta Helsingissä 11. marraskuuta järjestetyssä finaalissa. Tiimien tuli ratkaista yrityksen toimeksiannosta case-tehtävä ja esitellä ratkaisunsa projektijohtamisen ammattilaisista koostuneelle tuomaristolle.
Koko kisa käytiin englanniksi aina esikarsintatehtävistä finaalin loppuesityksiin. Tuomariston mielipide kilpailijoiden tasosta oli huikea – niin tuotokset kuin niiden esittäminen oli ammattimaista.

 Kilpailun voitti Oulun yliopisto ja kolmanneksi sijoittui Vaasan ammattikorkeakoulu.

TAMKin tiimin esitys

TAMKin tyttöjen menestys saavutettiin tiimityöllä ja hyvällä valmistautumisella kisaan. He näkevät hyvän sijoituksen ja siitä saadun diplomin valttikorttina työelämässä, sillä projektijohtaminen ja -työskentely on heidän mielestään nykypäivän ehdoton trendi liike-elämässä. Kaikki kolme ovat suuntautuneet opinnoissaan projektijohtajuuteen ja heidän mielestään se onkin suuntautumisvaihtoehtona yksi TAMKin liiketalouden kiinnostavimmista mahdollisuuksista.

Ajatellen valmistumista ja sijoittumista työelämään, Outi haluaa ehdottomasti jatkaa projektijohtamiseen suuntautumista. Hänen visionsa on työllistyä monipuolisiin ja vaihteleviin projektijohtajan tehtäviin  Paula puolestaan kokee projektijohtamisen ohella markkinoinnin työtehtävät mieleiseksi ja haluaisi päästä yhdistämään nämä kaksi liike-elämän osa-aluetta työtehtävissään. Peppi pitää vielä kaikki mahdollisuudet avoinna, mutta on saanut projektijohtamisesta ehdottomasti uusia näkökulmia ja mahdollisuuksia tulevaisuuttaan ajatellen. Kaikki kolme valmistuvat vuoden sisällä.