maanantai 25. marraskuuta 2013

InnoEvent on täällä!Nyt se alkoi, koko syksyn jännitetty ja odotettu, historiansa ensimmäinen Tampereen InnoEvent! Mitä se sitten tarkoittaa? Innovointikisaa, intensiivistä ryhmätyötä, kireitä aikatauluja, inspiraatiota ja varmasti myös perspiraatiota. Maanantaista perjantaihin 32 opiskelijaryhmää painii neljän eri toimeksiannon parissa. Ihan yksin ryhmiä ei ole jätetty ongelmia ratkomaan, vaan apuna ja tukena ovat ryhmäläisten lisäksi mm. 16 coachia sekä Y-Kampuksella toimiva Ideaclinic. Ja koska kyseessä on kisa, parhaat tietenkin palkitaan.

Tästä päivä alkoi

Aamun ensimmäinen työ oli rekisteröityä infopisteellä. Yhdeksään asti pitikin sitten vain odotella..

Odottelua

Inspiraatiota uuteen innovoivaan ajattelutapaan toi luovuuden ekspertti Adam Montandon, joka on ollut mukana mm. Tanskan InnoEventissä. Hänelle luovuudesta puhuminen tuntui todellakin olevan luonnollista. Keskeinen viesti opiskelijoille oli, ettei aina tarvitse mennä tietyn kaavan mukaan, vaan tarvitsee olla vain hieman erilainen ja myös uskaltaa tuoda se esiin. Niin Adamin kuin koko Innoevent-järjestäjäporukan yhteinen viesti (ja käsky!) oli pitää hauskaa. 

Erään ryhmän ensimmäinen Innotyö (kuvaus omista vahvuuksista)

Pienimuotoisen luovuusharjoituksen jälkeen toimeksiantajat antoivat oman näkökulmansa viikon tavoitteisiin. Teemana on luoda uusia vetovoimaisia matkailupalveluja venäläisille matkailijoille, mutta eri toimeksiantajilla lienee hieman erilaiset tavoitteet uusien ideoiden saamiseksi omaan toimintaansa.

Innoilua

Päivän aikataulu oli tiivis, ja pienen lounastauon jälkeen Virve Obolgogiani piti mielenkiintoisen luennon siitä, millainen on venäläinen turisti. Luento oli varmasti hyödyllinen opiskelijaryhmille ja uskoisin, että siitä olisi ollut iloa myös toimeksiantajille. Päivän lopuksi tiimit siirtyivät omiin ryhmätyötiloihinsa, ja loppupäivä kuluikin innostuneesti ideoidessa. Saapa nähdä, mitä loppuviikko tuo tullessaan!