tiistai 30. lokakuuta 2012

Opettajat vaihdossa

Vaihto-opettaja Hollanista

Jutta Becker oli liiketaloudessa vaihto-opettajana viikon 37. Hän asuu Saksassa Nettetalin kaupungissa lähellä Düsseldorfia. Opettajana hän toimii Fontysin yliopistossa Hollannissa Venlon kaupungissa. Hän on siellä neljättä vuotta aineinaan rahoitus ja laskentatoimi. Tämä oli hänen ensimmäinen vierailunsa TAMK:issa. Kesälomallaan hän oli pari viikkoa Kreikassa. Mukavimpana työssään hän pitää vaihtelevuutta, kansainvälistä työyhteisöä ja innostuneita opiskelijoita. Mitään ajankohtaista projektia hänellä ei juuri nyt ole tiedossa. Hän piti kovasti opetusviikosta täällä koulussamme. Vapaa-ajallaan hän urheilee ja harrastaa teatteria.

Kielikurssilla Cambridgessa

Lehtori Heli Leskinen oli kielikurssilla viikon 38 Cambridgessa. Kurssi oli EF:n järjestämä. Heli opettaa meillä kuudetta vuotta liiketalouden koulutusohjelmassa sekä IB:n päiväopiskelijoita. Kurssilla oli osallistujia Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Venäjältä, Ranskasta ja Brasiliasta. He opiskelivat pienryhmissä, joissa oli yhdeksän opiskelijaa. Koulutuksen tasoon Heli oli tyytyväinen,mutta opiskeluihin viikko on hieman liian lyhyt aika.

Hollannin amkit tutuiksi
 
Lehtorit Tuula Andersson ja Kirsi Tanner olivat myös viikon 38 Hollannissa. Korkeakoulut, joissa he vierailivat olivat Hogeschool Utrecht, Stenden Hogeschool Leeuwarden, Windesheim Hogeschool Zwolle ja Avans Hogeschool Breda. Hollannissa ollaan kansainvälisessä nettikaupankäynnissä huomattavasti edellä meitä, ja koulujen koulutusohjelmat ovat markkinointipainotteisia. Erona TAMKiin on myös se, että englantia opetetaan koko opiskelun ajan. Opiskelussa tähdätään vuorovaikutteiseen oppimiseen ja luokkahuoneet on suunniteltu toisin kuin meillä. Käytävillä on paljon avaraa tilaa ja pöytiä, joissa tietokoneen käyttö on mahdollista. Luokissa on pienryhmätiloja ja avaruutta tuovat lasiseinät, luokkiin esim. näkee sisälle. Esitykset pidetään ryhmissä mielipiteitä vaihtaen, PowerPoint-esitelmiä pidetään liian
yksipuolisina ja vähän vanhanaikaisina. Kaikissa kouluissa oltiin valmiita tekemään yhteistyötä esim. opettajanvaihdon muodossa. Opiskelijoiden virtuaalisessa yhteistyössä aikataulutus koetaan haasteena. TAMKissa parempaa on ehdottomasti ruokailu, sillä Hollannissa kouluissa voi kahviosta ostaa vain sämpylää tms. 

Lisää kuvateksti