keskiviikko 26. toukokuuta 2010

Saksan taitajia TAMKista

Erikoisosaamisen hankkiminen työelämää varten kannattaa - vaikka se tietäisi välillä kovaa työtä ja paineiden sietokykyäkin! Näin voinevat todeta ne seitsemän TAMKin taloussaksan kielikurssin osallistujaa, jotka kurssin päätteeksi halusivat suorittaa taloussaksan kansainvälisen kielitutkinnon nyt toukokuussa. Kielikokeeseen valmistautuessamme tunnelmaskaala on ollut laaja: jännittynyt, odottava, epäuskoinen, toiveikas...

Tavoite oli vaativa, sillä hyväksytysti suoritettu Prüfung Wirtschaftsdeutsch International (PWD) osoittaa, että henkilö pystyy käsittelemään saksan kielellä suullisesti ja kirjallisesti vaativia ammattielämään ja talouteen liittyviä aiheita. Tiesimme myös, että koetta arvostetaan liike-elämässä ja teollisuudessa ympäri maailmaa.

Nyt tavoite on saavutettu ja opiskelijamme saavat kielidiplominsa Saksan Suurlähetystön järjestämällä vastaanotolla Helsingissä 4.6. Taloussaksan kansainvälisen kielikokeen suorittajia Suomessa on tänä keväänä yhteensä 17, joten TAMKin seitsemän kielidilpomin saajaa kuuluvat todella erottuvaan ryhmään. Lotta, Anniina, Orsoloya, Karoliina, Laura, Pia ja Pirjo parhaimmat onnittelumme teille - herzlichen Glückwunsch! Teitte hyvää työtä.

Teksti: Eeva Piirainen