tiistai 27. huhtikuuta 2010

Opintomatkalla Etelä-Saksassa

Olimme opintomatkalla Etelä-Saksassa 13.4. - (18.4.) tutustumassa ystävyyskouluumme. Opintoihin ja korkeakouluun tutustumisen lisäksi ohjelmassa oli mm. osallistuminen kv-vaihtoon haluavien info-tilaisuuteen, teemalla Suomi, Tampere ja TAMK. Olimme valmistelleet infoon PowerPoint-esityksen ja hankkineet esittelymateriaalia jaettavaksi. Pukeutumisvärimme ständillä oli sini-valkoinen tai asuna haalari, mikä herätti positiivista huomiota. Kannustimme sikäläisiä opiskelijoita tutustumaan ständiimme jakamalla arpoja, joilla voitti joko palkinnon tai Fazer- makeisia. Siinä samalla saimme aktivoida saksan kielen taitojamme. Vierailimme myös mm. Mercedes-Benz-museossa.

Mutkia matkaan ja suunnitteluun alkoi ilmetä torstai-iltana, kun Suomen ilmatilan kerrottiin olevan suljettu toistaiseksi. Sunnuntain lentomme perumista oli odoteltava lauantaihin puoleen päivään saakka, mutta varasuunnitelmien ja reittien kuumeisen hahmottelun aloitimme jo perjantaina.

Ensimmäinen vaihe reitin suunnittelussa oli soitto Tallink Siljalla työskentelevälle ystävälle, joka ennakkovarasi lauantaiaamuna koko ryhmälle paikat maanantai-illan laivaan. Saimme matkavarauspalvelusta luvan perua liput kuluitta, mikäli jokin palanen pitkän matkan suunnittelussa ei loksahda kohdalleen. Tässä vaiheessa Ryanair ei vielä ollut perunut lentoamme.

Toinen suuri apu oli Ruotsissa asuva sukulainen, joka pystyi aluetuntemuksensa turvin selvittämään meille bussiyhteydet ja varaustilanteen välillä Malmö-Tukholma, koska kaikki Hampuri-Tukholma -junat oli loppuunmyyty lauantaina jo puolenpäivän aikaan. Hän myös selvitti, että Malmön Ibis- hotellissa on tilaa. Meillä ei ollut mitään mahdollisuutta päästä itse tietokoneen ääreen, hotellissakin jonotimme internetin käyttöä pitkään ja kun pääsimme koneelle, kävivät seuraavat jonottajat jo kysymässä, kuinka kauan vielä menee.

Hoidimme matkasuunnittelua Mainzin rautatieasemalla, soiteltiin sinne ja tänne sekä selviteltiin pariin otteeseen junayhteyksiä, hintoja ym. virkailijan kanssa, koska junat ja reitit olivat niin täynnä, että myös heillä meni aikaa vaihtoehtojen seulomiseen. Prosessiin mahtui monta pientä palasta ja kymmeniä yhteydenottoja, odottelua, matka-aikataulujen laskemista pisteestä A pisteeseen B. Mielessä oli oltava valmiina myös varasuunnitelma, jos jokin kohta ei onnistuisi.

Lähdimme Mainzin hotellista su-aamuna klo 03.15 ja saavuimme Hampuriin puolenpäivän aikaan. Mutta monen monta yllätystä sattui lauantaille, kun junamme oli jo ennen päivän valkenemista myöhässä 70 - 80 min. Tuon junan piti jatkaa matkaa vielä pari tuntia eteenpäin, mutta ilmoitettiin, että se jää Hampuriin. Sitten alkoi jojoilu junasta junaan välillä Hampuri - Neumünster - Padborg - Fredericia - Kööpenhamina - Malmö. Ohi vilisti tuulivoimaloita maalla ja merellä, silta toisensa jälkeen, tunneleitakin.

Junamatkalla muutamassa junassa ihmisiä istui lattioilla ja seisoi käytävillä, mutta sinne vaan ahtauduimme kaikki 19. Onneksi olivat kännykät mukana. Pystyimme lähettämään tekstiviestiä toisiin vaunuihin lastautuneille opiskelijoille siitä, missä jäämme pois. Tiedotimme heitä toki aina ennen junaan nousua, mikä on seuraava poisjääntipaikka, mutta stressitilassa oudot nimet unohtuvat helposti. Onneksi opiskelijat olivat kokeneita matkailijoita ja kielitaitoisia, niin tiesimme, että he selviävät ulos. Ja niin me saavuimme Malmöhön sunnuntai-iltana klo 21. Orientaatio asemalla, tietojen hakeminen aamun bussin lähtöpaikasta ja lopuksi taksit pitkän taksijonon hänniltä, kun alkupään taksit eivät halunneet ottaa meitä kyytiimme. Kun rojahdimme puolen yön maissa sänkyihimme, saatoimme jo melkein huokaista helpotuksesta, sillä kotiinpaluu oli askelta lähempänä.

Suomesta käsin meille ostettiin bussiliput Malmösta Tukholmaan, jotka saimme Malmön hotellimme sähköpostiin, ja saimme printit "respasta" suoraan käsiimme. Tuntui "taivaan lahjalta", ettei niitä tarvinnut onkia ja printtailla omasta sähköpostista illan edetessä kohti puolta yötä, eikä hotellissa näyttänyt edes olevan printteriä asiakaskoneella. Seuraavalla kerralla mukana täytyy olla myös verkkopankkitunnukset yllättäviä nettivarauksia varten!

Maanantaina aamuseitsemältä lähdimme hotellilta Malmösta. Ruotsin läpiajo olikin sitten huojentunutta ja rauhallista istumista kahdessa eri bussissa, ja lisäksi kolmannella bussilla T-Centralenista satamaan. Oli suorastaan juhlavaa astua laivalle, ja päästä illalliselle kahden ”sämpyläpäivän” jälkeen. Kuulimme, että myös Jyrki Katainen ja Erkki Liikanen matkasivat samalla laivalla.

Tiistaina 20.4. aamupäivällä lopulta astelimme ulos laivajunasta Tampereella, uupuneina, rähjääntyneinä ja onnellisina. Saatoimme Goethen sanoin todeta: "Wer eine Reise gemacht hat, hat viel zu erzählen!" Ja toden totta, kerrottavaa meillä tuhkamatkalaisilla riittää, monta hauskaakin juttua!

Koko matkaryhmämme haluaa kiittää sydämestämme jokaista TAMKilaista ja ystäviämme, jotka matkamme edetessä auttoivat meitä. Matkayllätysten keskellä - vain matkapuhelin tiedotusvälineenämme - apunne oli äärettömän tarpeellinen ja myös joudutti matkaamme nopeasti takaisin Tampereelle.

Eeva ja Marita