tiistai 16. maaliskuuta 2010

Ajatuksia aikuisopiskelusta TAMKin liiketalouden koulutusohjelmassa

Aikuisopiskelu on tuntunut erittäin mielekkäältä ja opiskelu on tehty TAMKissa hyvin joustavaksi. Työskentely on ollut itsenäisempää ja monimuotoisempaa kuin aiemmissa opinnoissa. Itsenäisyyttä opintoihin tuo mahdollisuus etäopiskeluun ja itsenäisesti suoritettaviin opintoihin. Opiskelu on ollut antoisaa ja tuntunut harrastukselta, ja se tukee työntekoa sekä tuo uutta intoa työhön. Motivaatio on säilynyt hyvin, kun opiskelu on täysin vapaaehtoista. Tavoitteen eli tradenomin tutkintopapereiden mielessä pitäminen viimeistään auttaa säilyttämään motivaation.

Haasteellisinta opiskelussa on ollut aikataulujen sovittaminen työn ja opiskelun välillä sekä perhe-elämän yhdistäminen opiskeluun. Opiskelu kuitenkin tukee työtä, ja antaa uusia ideoita ja mahdollisuuksia. Ajatus valmistumisesta pitää motivaation yllä, vaikka välillä onkin paljon tekemistä ja tuntuu että aika ei kaikkeen riitä. Opiskelu- ja työaikataulujen suunnittelu helpottaa huomattavasti ja opettaa myös organisoimaan asioita. Vapaa-aika on vähentynyt, mutta ei elämässä muutenkaan saa kaikkea. Tällä hetkellä valinnat tehdään opiskelu etusijalla. Ohjeeksi uusille aikuisopiskelijoille, että ei kannata haalia liikaa aineita yhtä aikaa opiskeltavaksi ja että annetut tehtävät kannattaa tehdä heti, kun mahdollista, muuten hommat kasautuvat helposti.

Omalta ryhmältä on saanut tukea ajatusten vaihdossa, ja aikuisopiskelijat osaavat jakaa tietoa ja auttaa tarvittaessa. Kaikesta ei tarvitse selvitä yksin eikä tarvitse yksin selvittää asioita.

Opiskelu TAMKissa aikuisopiskelijana on ollut positiivinen kokemus. Opetus ja opetusmetodit ovat kehittyneet hyvään suuntaan, ja opettajat TAMKissa ovat erittäin päteviä ja motivoivia, joka tuo intoa opiskeluun. On ollut hienoa olla ammattilaisten opissa ja huomata, miten itse kehittyy ja oppii uutta jatkuvasti.


Juttuun on koottu neljän aikuisopiskelijan ajatuksia