maanantai 25. tammikuuta 2010

Ajatuksia laatuyksiköstä

TAMKin liiketalouden koulutusohjelma on valittu koulutuksen laatuyksiköksi vuosille 2010-2012. Olen itse ollut alusta asti kädet savessa tässä prosessissa, ensin muutosprojektin vetäjänä ja nyt viimeisen vuoden koulutuspäällikkönä ja hakemuksen tekijänä. Tämä on ollut meille pitkä ja opettavainen retki. Paljon on opittu.


On opittu, että uudistuakseen pitää olla rohkea. Pitää purkaa rohkeasti vanha, ja luoda alusta alkaen uutta. Pitää siis luopua. On opittu, että muutoksen tekeminen ei ole helppoa. Vuosien saatossa on tarvittu paljon rohkeutta ja uskoa siihen, että valitsemamme tie on oikea ja tuottaa tulosta. On kehitetty, kehitetty ja kehitetty. On jääräpäisesti pidetty kiinni toimintatavoista, vaikka epäilijöitä on löytynyt niin opiskelijoista kuin henkilökunnasta. Epäily kuuluu muutokseen.


On opittu, miten suuri merkitys on johtamisella, sitouttamisella ja oikeilla ihmisillä oikeassa paikassa. On opittu, että ilman yhteistä näkemystä ja tahtotilaa ei synny parasta. On myös opittu, että kaikki syntyy yhteishengestä.


On opittu, että on oltava tavoitteellinen. Jo viisi vuotta sitten päätimme, että tavoitteenamme on laatuyksikköpalkinto, ei enempää eikä vähempää. Laatuyksikköarvioinnissa puolueeton taho arvioi toiminnan laadukkuuden, eikä siihen ole nokan koputtamista.


Laatuyksikkö on vähän kuin amk-koulutuksen Suomen mestaruus. Hakijoiksi lähtevät usein vain parhaat, sillä hakuprosessi on pitkä ja ponnistuksia vaativa. Näistä parhaista valitaan parhaat, tänä vuonna 31:sta kahdeksan. Olemme aidosti ylpeitä tästä saavutuksesta. Se todisti, että suuret uudistukset eivät ole helppoja, mutta tavoitteellisuudella, rohkeudella ja yhteenviilautuneella jengillä saadaan paljon aikaan. Kiitos kuuluu myös opiskelijoillemme: ilman heitä tämäkään ei olisi mahdollista.


Tiina Lindberg