torstai 5. marraskuuta 2009

VISIONÄÄRIT 2009


Sappeessa 29.10.2009 järjestetty Visio-tapahtuma pisti ammattikorkeakouluopiskelijat ympäri Suomen aivan uudenlaisten haasteiden eteen. Kahdessa neljän hengen ryhmässä kilpaillut viimevuotinen harjoitusyritys d’Sign oli jännittänyt koko syksyn tulevaa innovointitapahtumaa, joka antaisi opiskelijoille mahdollisuuden testata tietojaan ja taitojaan käytännössä.


Muutama viikko ennen tapahtumaa ryhmät tekivät kasan ennakkotehtäviä, joihin kuului muun muassa ryhmäkuvauksen tekeminen, vahvuuksien ja heikkouksien pohtiminen, myyntipuheen kirjoittaminen sekä erilaisiin kirjallisuuslähteisiin tutustuminen. Ennakkotehtäviä työstettäessä ryhmien nimiksi muodostuivat Hyrskyntyrsky ja The GenderBenders.


Veikkaus oli tänä vuonna Visio-tapahtuman ainoa toimeksiantaja, joten kaikki 17 joukkuetta pohtivat koko pitkän torstaipäivän, millainen markkinointisuunnitelma ja siihen liittyvä kanavastrategia toimisi parhaiten Nettibingon lanseeraamisessa. Ainakin meidän ryhmäläistemme mielestä tehtävänanto oli hyvin mielenkiintoinen ja innostava. Ideoita syntyi runsaasti, ja suurin haaste olikin koota niistä yksi, yhtenäinen kokonaisuus.


ProAkatemiassa opiskelevien ryhmäläistemme opastamina sekä Hyrskyntyrsky että The GenderBenders aloittivat työntekonsa erilaisilla innovointitekniikoilla. Hyrskyntyrsky kehitti ideoita opiskelijoiden BingoEtkoista mummojen suosimaan tv-peliin, kun taas The GenderBenders alkoi ideoida Nettibingoa, joka toimisi tietokoneiden lisäksi myös pelikonsoleiden Live-ominaisuuksissa ja varta vasten kehitettävissä Veikkauksen Bingo-koneissa. Molemmat ryhmät palauttivat lopullisen suunnitelmansa vain hetki ennen määräaikaa. Siinä vaiheessa jännitys oli jo melkoinen, vaikka voittajan julistamiseen oli vielä useampia tunteja aikaa.


Kun Veikkauksen edustajat sitten iltajuhlassa astuivat lavalle ja kutsuivat kolme parasta ryhmää koko yleisön eteen esittelemään tuotoksiaan tarkemmin, oli yllätyksemme melkoinen, kun sekä The GenderBenders että Hyrskyntyrsky nimettiin finalisteiksi. Innostustamme lisäsi vielä se, että loistava valmentajamme Marita oli tullut varta vasten Sappeeseen seuraamaan mahdollista menestymistämme.

Lyhyiden esitysten ja hetken pohdinnan jälkeen Veikkaus julisti kilpailun voittajan, joka oli – kukapa muukaan kuin - HYRSKYNTYRSKY! Veikkauksen puheenvuoron jälkeen voittajaryhmä kutsui lavalle myös The GenderBendersit sekä valmentajamme Marita Tuomalan, sillä kaikilla oli vahva tunne siitä, että ryhmämme kahtiajaosta huolimatta voitto oli yhteinen. Loppuilta kuluikin sitten juhliessa, tanssiessa ja karaokea laulaessa. Tunnelma oli katossa, sillä voittajien oli hyvin helppo hymyillä!Visio-tapahtuma tarjosi meille voiton lisäksi kasan korvaamattomia kokemuksia. Innovaatio- ja ryhmätyötaidot kehittyivät ennestään, jokainen oppi työskentelemään yhä paremmin paineen ja kiireen alla, ja alkusyksyllä syvennetyt projektinhallinnan tiedot ja taidot tuli testattua myös innovaatioympäristössä. Ennen kaikkea tapahtuma ja siinä menestyminen antoi ryhmäläisillemme lisää rohkeutta sekä uskoa itseen ja omiin kykyihin. Niitä tullaan varmasti tarvitsemaan tulevissa koitoksissa. Kiitos vielä kaikille Vision järjestäjille upeasta tapahtumasta!


Teksti: Minnaliisa Laaksonen

Kuva: Ville Nieminen