keskiviikko 11. marraskuuta 2009

Opiskelijayrittäjyyttä tuetaan ylimaakunnallisen hankkeen voimin

TAMK on mukana ylimaakunnallisessa SaTaVa-hankkeessa, jonka tarkoituksena on parantaa opiskelijoiden mahdollisuuksia oman yrityksen perustamiseen jo opiskeluaikana. Hanketta pyörittävät Satakunnan, Tampereen ja Vaasaan ammattikorkeakoulut. Kolmen korkeakoulun yhteistyö antaa loistavat mahdollisuudet verkostoitumiseen muiden yrittäjyydestä kiinnostuneiden opiskelijoiden kanssa. Satakuntaliitto, Pirkanmaan liitto ja Pohjanmaan liitto ovat myöntäneet hankkeelle EAKR-tukea.

Hankkeelle on avattu omat sivut osoitteessa www.opiskelijayrittaja.fi.

Yksi hankkeen tavoitteista on kehittää uusi yrittäjyyttä tukeva innovaaatio- ja oppimisympäristö. Hankkeella on Second Lifessä oma tontti, josta löytyy mm. opiskelijoille tarkoitettu yrityshotelli ja yrittäjyyteen liittyviä julkaisuja tarjoava kirjasto.


Second Lifen kirjastosta on ladattavissa useita yritystoimintaan
liittyviä julkaisuja. Tilaa löytyy lisäksi vaikka virtuaalineuvotteluille.Tapahtumia

Hankkeen puitteissa opiskelijoille järjestetään erilaisia tilaisuuksia ja ekskursioita. Seuraava suurempi tilaisuus on TAMKissa 12.11. järjestettävä Yrittäjyyden teemapäivä, jota tähdittävät yrittäjä Jone Nikula ja tulevaisuustutkija Olli Hietanen. Yrittäjyyden teemapäivä järjestettiin myös viime syksynä, jolloin Veikka Gustaffson keräsi luennolleen yli 300 yrittäjyydestä kiinnostunutta opiskelijaa. Keväällä 2009 opiskelijoille järjestettiin matka Helsinkiin Oma Yritys 2009 -messuille.


Henkilökohtaista yrittäjyysneuvontaa

TAMKissa opiskelijoiden käytettävissä on viisi eri alojen yrittäjyysmentoria, jotka ohjaavat ja neuvovat kaikissa yrittäjyyteen liittyvissä kysymyksissä liikeidean kehittämisestä aina yrityksen perustamiseen ja liiketoiminnan aloittamiseen saakka. Tarvittaessa opiskelijoita voidaan ohjata myös oman yhteyshenkilön luo Ensimetriin tai Technopolis Ventures Professiaan.