tiistai 17. maaliskuuta 2009

Power Break: Salzburgin harjoitusyritysmessut

Liiketalouden ensimmäisen vuoden opiskelijat vierailivat 10-13.03.2009 Itävallan Salzburgissa harjoitusyritysmessuilla. Alla F-ryhmän harjoitusyritys Power Breakin pienimuotoinen matkapäiväkirja.

Tiistai 10.03.2009

Salzburgin matkaa ja messuja oli valmisteltu koko alkuvuosi, joten tunnelma matkan suhteen oli ollut odottava koko edellisen viikon. Lopulta koitti kuitenkin tiistai ja noin 90 hengen joukkomme pääsi matkaan.

Ensimmäinen ryhmä aloitti matkansa kohti Salzburgia tiistaina aamuyöllä kello 02.40. Tunnelma oli kellonajasta johtuen luonnollisesti melko väsähtänyt ja isolla osalla koko matka Itävaltaan sujuikin jouhevasti torkkuessa ja äänekkäästi kuorsatessa. Helsinki-Vantaalla aikaa jäi lentoa odotellessa sen verran, että monet käyttivät sen hyväkseen lapioimalla tuhdin aamupalan naamariin jossain lentokentän ylihintaisista baareista.

Kakkosryhmä lähti liikkeelle TAMKin pihasta vasta yhdeksän jälkeen ja tällä ryhmällä tunnelma bussissa olikin hieman pirteämpi ja matka sujui rennossa ilmapiirissä ja juttua riitti koko matkan ajan Helsingistä Münchenin kautta Salzburgiin. Varsinkin München-Salzburg –välisen bussimatkan maisemat olivat melko pysäyttäviä.

Messuhallin ständimme saatiin ykkösryhmän toimesta nopeasti pystyyn ja suurin kiitos siitä kuuluu hyvälle ystävällemme kaksipuoliselle teipille. Lopputuloksena harjoitusyrityksemme Power Breakin ständi näyttikin paremmalta kuin osasimme etukäteen odottaa. Messuhallilta jatkettiin kaupunkiin ja hotellille, johon toinen ryhmäkin oli jo saapunut. Ilta jatkui pitkälle yöhön äänekkäissä tunnelmissa hotellin aulabaarissa laadukkaan kitaramusisoinnin säestyksellä.

Keskiviikko 11.03.2009

Ensimmäinen messupäivä alkoi jähmeän asiallisesti hieman tunnustelevissa tunnelmissa. Parin tunnin päästä tunnelma alkoi kuitenkin hieman vapautua ja ihmiset alkoivat rohkeasti hieroa kauppaa keskenään. Parhaaksi markkinointikikaksi omalla firmallamme osoittautui niska-hartiahieronta. Välillä stressaantunut messukansa ja varsinkin hieman iäkkäämmät naisopettajat suorastaan vyöryivät valtavina joukkoina ständillemme ilmaisen hartiahuljuttelun perässä. Sitten vain hinnastoa käteen ja myyntipuhe soljumaan. Ihmiset olivat helposti lähestyttäviä ja kukaan ei ollut liikenteessä liian vakavalla naamalla.Iltapäivästä tulivat käyttöön messuluottokortit ja meno äityi nopeasti aika villiksi. Tilauksia alkoi suorastaan sadella. Messupäivä sujui ylipäätään rennoissa tunnelmissa ja iloisessa ilmapiirissä. Illalla porukka jatkoi Salzburgiin tutustumista erittäin riehakkaissa merkeissä. Niin kaupungin ruoka- kuin juomakulttuuriakin tehtiin itselle ja kavereille tutuksi kovalla kädellä. Matkat kaupungille ja messuhallille kakkosryhmä kulki aina taksilla, joka oli lähes ilmainen ja paljon bussia mukavampi vaihtoehto. Aamuryhmä kulki kuuliaisesti julkisilla kulkuneuvoilla. Loppuillasta keskustan irkkupubiin eksyi joukostamme iso osa ja paikalla esiintynyt kitaristilaulajanikkari viihdytti meitä ja muuta baarin runsaslukuista asiakasjoukkoa pitkälle yöhön.

Torstai 12.03.2009

Toinen ja samalla viimeinen messupäivä alkoi parin ensimmäisen tunnin osalta melko nuutuneena, sillä edellinen ilta ja osan nauttimat kemialliset iloliemet painoivat joillain vielä hieman takaraivossa. Tästä huolimatta kaikki jaksoivat kuitenkin tehdä hommia kunnolla ja iloisella fiiliksellä. Firman myynti- ja esittelylausetta ”We provide health and exercise services at your workplace at your worktime” veivattiin kerta toisensa jälkeen ulkomaisille asiakkaille niin moneen otteeseen, että firmamme jäsenet muistavat sen nyt unissaankin.Messujen päätyttyä oli edessä viimeinen ilta, josta monet ottivatkin kaiken irti. Kävimme oman ryhmämme kanssa illalla syömässä Salzburgin vanhassa kaupungissa. Ravintola oli suorastaan maaginen ja hintatasokin opiskelijan reissubudjettiin loistavasti soveltuva. Pihvit ja maissit maistuivat kaikille ja tarjoilijan palveluasenne oli lähes myyttisellä tasolla.

Ravintolasta matkasimme hotellille, jossa tunnelma oli melko katossa. Hotellinjohto oli avannut suomalaisvieraille konferenssihuoneen, ettei äänekäs ilonpito häiritse muuta hotellin väkeä. Ilta, kuten koko reissukin sujui asiallisissa ja iloisissa tunnelmissa hyvän seuran, ruoan ja juoman kera.
Aamulla lähdettiin sitten bussilla kahdessa ryhmässä takaisin Tampereelle väsyneinä, mutta tyytyväisinä onnistuneesta matkasta.

Parhaina muistikuvina ryhmämme jäsenille matkasta mieleen jäivät mieliin messujen iloiset ihmiset, hurttia huumoria viljelleet taksisedät, mainiot ja halvat ravintolat, sekä huippuedulliset juomat. Koko harjoitusyrityksemme olikin kaikin puolin tyytyväinen Itävallan reissun antimiin.

Teksti: Harjoitusyritys Power Break