maanantai 9. maaliskuuta 2009

14 tuntia lähtöön - tunnelmia ReLifen leiristä

Harjoitusyritys ReLife Oy:stä Itävallan Salzburgiin lähtee kahdeksan nuorta bisnesnaisen alkua verkostoitumaan, tekemään kauppaa ja suurta maailmaa haistelemaan. Matkaa odotellaan jo pieni jännitys vatsassa ja kaupunkikartat levällään.

Aamun kansainvälistymisen tentistä on selvitty ja nyt neljätoista tuntia ennen ensimmäisen ryhmän lähtöä tunnelma ReLifen firmatilassa on vielä rauhallinen eikä paniikkia ole havaittavissa. Pakkailemme firman laukkua ja listan kanssa varmistamme, että kaikki tarpeellinen tulee mukaan. Hieman jännittää, mitä laukku punnituksessa näyttää, mutta onneksi meillä on sitä varten vaaka.

Jokainen toimii tahollaan ja hoitaa vielä viimeisiä materiaaleja kuntoon. Esitteiden ja käyntikorttien leikkaamista. Lisäksi firman asioita järjestellään sellaiseen jamaan, että kaikki maksut hoituvat messumatkan aikana ajallaan ja valvontailmoituskin löytää tiensä postilaatikkoon. Pitäähän sitä firman arjenkin pyöriä, vaikka suurin osa firmalaisista on Itävallassa.

Tarkoituksena olisi päästä piakkoin kotiin, jotta 2.50 bussilla kohti Helsinkiä lähtevä ryhmä saisi vielä muutaman tunnin uniaikaakin. Onneksi valmistelut ovat loppusuoralla ja kohta pääsemme uneksimaan kauniista Itävallan maisemista.

Ida Perälä / ReLife